sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Katso, irskimme loikkaa!

Uusia kokemuksia ei vaan voi välttää! Tuoreimpana uutuutena Boris päästettiin kokeilemaan agilityä kahden esteen miniradalla, palkkiona nakinpätkät. Perinteiseen tapaan aluksi oli keskittymisvaikeuksia kun samassa tilassa oli muitakin koiria, ja kun ne peijoonit vielä juoksenteli siellä ja vielä ilman hihnoja...

Ensimmäisenä kokeiltiin esteen yli hyppäystä. Korkeutta oli muutama sentti, mutta saatiin siitäkin aivan hypyn näköistä menoa aikaseksi. Ensin laitettiin nakinpala lautaselle, sitten käveltiin aidan toiselle puolelle, palattiin noutamaan varaslähdön tehnyt Boris takaisin, toistettiin, ja kun koira saatiin pysymään paikallaan, tuli hyppykäsky. Vähän turhan hidasta, tuumi Boris.


Toisena harjoituskohteena oli (aluksi lyhyt) putki. Eipä sinnekään tarvinut suuremmin pakottaa, ja nakit näyttivät häviävän lautaselta pelkästään ohi juoksemalla. Välillä putkea pidennettiin ja vähän kaarrettiinkin, eikä Borista tuntunut haittaavan; mitä nyt yritettiin kerran vähän oikoa.


Näitä kahta äärimmäisen haastavaa estettä juostiin myös peräkkäin, yhtä hyvin tuloksin. Tiedä sitten, tajusiko Boris tästä rataideasta yhtään mitään, mutta pääasia oli että sai kirmata. Keskittyminen yhteen asiaan taisi olla ainut "ongelma", toivon mukaan sekin paranee iän myötä (2020 odotellessa).

Ei kommentteja: