lauantai 6. maaliskuuta 2010

Lumirski jääretkellä

Terrieriveto valjastettiin tänään hyötykäyttöön, kun Boris pääsi retkeilemään jäälle ja rantametsiin. Erityisesti alkuosa matkasta sujui lepposasti, ihan kuin olisi laskettelurinteen naruhississä roikkunut: pidetään vetolaitteesta kiinni ja maisemat vaihtuu.

Metsänreunasta starttasi sitten maasto-osuus, polvenkorkeudelle ja ylikin yltävä hanki. Ja eihän se irlantilaista hidastanut kuin hippusen -- juoksu vain muuttui jänismäisiksi loikiksi. Suksilla pääsi yllättävän hyvin kulkemaan, poislukien syvimmät paikat (liki metri lunta). Niissäkin sivakointi olisi vielä sinällään pelannut, mutta kun Boriksella alkoi olla hankaluuksia saada käpälillä otetta mistään, se yritti kiivetä kyytiin ja upotti molemmat pohjaan. Kiits...
Retken päätteeksi sulateltiin enimmät lumet ja jäät kylppärissä, minkä jälkeen koira kellahtikin tyytyyväisenä olkkarin matolle ikkunasta paistavan auringon lämmittämään kohtaan nukkumaan. Tätä lisää :)

13 kommenttia:

N kirjoitti...

Ihana Lumirski ja Saunakki <3

viceversa kirjoitti...

Ihania kuvia! Kaunis talvipäivä ollut siellä :)

N kirjoitti...

viceversa, kiitti! :) Boris nauttii kyllä ihan täysillä näistä talvipäivistä.

Ansku kirjoitti...

Poitsulla on selvästi ollut hauskaa! Ihailin taas noita kuvia - makea ilma ollut teillä kuten meilläkin eilen! (odottelee lisää kuvia.... ;)

N kirjoitti...

Ansku, meillä on täällä CD-levy valmiina lähtemään sinne päin! :) Nämä viimeisimmät kuvat tosin puuttuu, mutta kaikkea muuta siellä kyllä on. :) Tänne blogiinkin pitää kyllä päivitellä lisää kuvia herrasta.

Boris on ihan elementissään, kun pääsee irti juoksemaan ja pomppimaan hangessa.

Anonyymi kirjoitti...

Pakko myöntää, että tulee oma yliaktiivinen irski mieleen kun seuraa blogia. Pitkästä aikaa täällä etelässäkin riittävästi lunta koiran väsyttämiseen ;)

N kirjoitti...

Anonyymi, irskille saa olla kyllä ihan kiitettävästi tekemistä ja lunta, että sen saa väsytettyä! :D

Meidän B köllöttelee sitten kotona hyvinkin tyytyväisenä, kunhan pääsee ensin purkamaan terri-energiansa lenkille tai meren jäälle. :) Se on ihan elementissään, kun pääsee juoksemaan ja hyppimään hankeen. Omistajallekin tulee niin hyvä mieli, kun näkee, miten koira nauttii. :)

Anonyymi kirjoitti...

Naapurin staffin kanssa kun juoksevat tunnin verran ~50-80cm hangessa niin johan väsyttää ;)

Vaikka vasta vuoden vanha onkin. Yksi näistä Rikun pennuista.

N kirjoitti...

Anonyymi, tuo kuulostaa jo siltä, että saattaa irskikin väsyä, kun on sekä kunnon hanki että vielä koirakaverikin. :D

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää meno tosiaan hyvältä ja hauskalta! Meidän irski,Indy 9 kk tykkää kans tästä lajista. Ei ole vielä uskallettu valjailla paljoo vedättää, mutta ehkä viikonloppuna mennään vähän hankikantosille, jos onnistaa!
Kevätterveisiä täältä Hämeenlinnasta
Leena ja Indy

N kirjoitti...

Leena, taitaa olla sitten irskeillä tuo mieltymys yhteinen ominaisuus! :) Terkkuja myös Indylle täältä meiltä kaikilta!

Tänä talvena on kyllä ollut luntakin niin paljon, että on ainakin koira nauttinut! :D Siitä on ihanaa, kun pääsee kiipeämään esim. korkeiden lumikasojen päälle ja sieltä sitten katsella ylväästi alaspäin - varsinainen kukkulan kuningas tämä meidän Bobsu!

Kiva, kun tänne blogiin alkaa pikku hiljaa eksyä muitakin irski-ihmisiä lukemaan, vaihtamaan kuulumisia ja ajatuksia! :)

Unknown kirjoitti...

Meidän Noora tykkäsi kyllä kulkea hiihtäjien mukana ja lujaa juoksikin, mutta se ei halnnut vetää yhtään. Jos joutui kiinni, se jäi lönköttämään takaviistoon. Se muuten hankaloittaa hiihtämistä jonkin verran...

N kirjoitti...

Mari, voin kuvitella, että saattoi hieman hiihtäminen hankaloitua, jos koiruus tykkäsi enemmän kulkea taka-alalla. :D

Meitäkin kiinnostaisi kokeilla koirahiihtoa ihan kunnon välineillä, että miten onnistuisi Boriksen kanssa. Herra on kyllä kova vetämään, mutta siitä ei koskaan tiedä, että miten se vetovaljaissa käyttäytyisi.