sunnuntai 25. lokakuuta 2009

TOKO part 3

Iltaa!

No eihän se kauhean vahvasti tänään mennyt. B jaksoi keskittyä yhteensä ehkä 5 minuuttia ja loput ajasta se joko mölisi, riuhtoi, tuijotti muita koiria tai nosti koipeaan harjoitushallin seinään. Näinkin voi siis käydä, kun yrität treenata nuoren terrieriuroksen kanssa TOKOa.

Läksyksi saatiin kauniin TOKO-asennon opettelua edelleen, paikalla pysymistä, seuraamisen alkeiden harjoittelua ja seisomista. Uskoisin, että Boriksen osalta hankalin läksy tulee olemaan seuraamisen opettelu, sillä poika ei vaan näy ymmärtävän, että hihnassa voisi kulkea muutenkin kuin vetämällä. Sisällä harjoittelu vielä onnistuu, mutta ulos mentäessä kaikki opit unohtuvat ja mami-paran hermoja koetellaan.

Ei taida meidän Boriksesta ainakaan TOKO-valiota tulla, mutta jotta kaikki ei menisi liian synkäksi tältä päivältä, täytyy sanoa, että kuonoaan Boris kyllä osaa käyttää! :) Tänään aamupäivällä taas treenailtiin lihapullan jäljestämistä ja se sujui mallikkaasti. B jäi taas itsekseen vielä etsimään, vaikka pullat oli jo syöty ajat sitten.

Kunhan kevät tulee, niin aloitamme MEJÄ-treenit ihan tosissamme. :)

Terkuin,
Lihapulla-/namiautomaatti N

4 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Jos on yhtään mammaansa tai isoisäänsä tullut, niin nenän käyttö on kyllä hallussa! Terkut Tampereen kotijoukoilta sinne pohjoiseen! :)

N kirjoitti...

Ansku, kyllä näyttää Boriksella olevan tuo nenän käyttö vahvaa ja mieluista. :) Ja me itsekin innostuttiin kyllä ihan tosissamme, kun käytiin Tiinan kanssa testailemassa.

Boris saa nyt talven treenailla täällä meidän kotona lihapullien jne. kanssa ja sitten keväällä, kun lumet lähtevät, niin aletaan tekemään metsäänkin jälkiä. :P

Terkkuja myös kaikille teille sinne Tampereelle! :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi!

Seuraamisessa kannattaa lähteä oikean perusasennon = oikean seuraamispaikan opettamisesta ja vahvistamisesta. Seuraaminen liikkeenä on loppujen lopuksi vain siirtymistä perusasennosta toiseen, joten sitä ei kannata edes yrittää, ainakaan aluksi, liittää remmikäyttäymiseen. Ja aluksi vain yhden askeleen verran kontaktia ja seuraamista, pikkuhiljaa vaatii pidempää matkaa.
Eikä nuoren terrierin keskittyminen riitäkään ulkona treenamiseen aluksi, joten kannattaa ihan rauhassa treenailla kotona niin että koira osaa vaaditun asian ilman häiriötä, ennen kuin sitä lisätään.
Tsemppiä treeneihin!

N kirjoitti...

Anonyymi, kiitti vinkeistä ja tsempityksistä! :) Eiköhän mekin Boriksen kanssa vielä päästä tavoitteeseemme, vaikka sitten vähän hitaammin.