lauantai 27. huhtikuuta 2013

Raveihin!

Tällä erää ei ollut kyse hevosraveista, vaan Euroopan kolmanneksi suurimmalta saarelta kotoisin olevan lajin ylvään edustajan pienten aivosolujen laukkakisoista: pelasimme koirien älypeliä. Paketin mukaan kyseinen huvitus oli tasoltaan haastava...

Palkkiona käytettiin keskittymisen takaamiseksi naminaminaminamiraksuja, koska pelin mukana tulleet namut herättivät vain kevyttä kiinnostusta, joka ei riittänyt poistamaan ulkoisia häiriötekijöitä. 



Kokonaisuudessaan pelilaudalla oli neljä osiota, johon kuhunkin kuului kaksi liikuteltavaa levyä ja yksi irrotettava palikka, joka paikalla ollessaan estää levyjen liikkeet; namut pitäisi siis saada esiin kaivamatta reikää laudan pohjaan, purematta reunoja irti tai säpälöimättä liikkuvia osia. Tämä on oletettavasti se "haaste" johon pakkauksessa viitattiin.



1. erä aloitettiin piilottamalla raksu onton palikan sisään irskin seuratessa asennusta vierestä; tehtävänä oli siis nostaa sylinteri pois ja syödä herkku.







Nosto-operaatio meni loppujen lopuksi helposti. Aluksi ongelmana oli enemmänkin se, että korkin nostettuaan peluri jäi seisomaan paikalleen palikka suussa, miettiväisen näköisenä. Jos tässä vaiheessa meni tekemään virheliikkeen (esimerkiksi kehumaan), puupalan arvo kohosi välittömästi namin yläpuolelle ja terrieri yritti poistua sivummalle sitä pureksimaan. Pelisäännöissä täytyy siis olla tarkka, eikä toistoja voi koskaan olla liikaa.

2. erässä ontto korkki poistettiin ja raksuluu sujautettiin liukulaatan alle piiloon, edelleen karvaisen pelimiehen silmien alla. Fiksun kaverin olisi tässä tarkoitus siirtää laattaa kuonolla tai käpälällä pari senttiä sivuun ja nauttia palkinnosta.











Kannen siirtäminen oli ajankäytöstä ja käyttäytymisestä päätellen selvästi hankalampaa (tai vähemmän luontevaa) kuin korkin nostaminen, mutta antautuihan se pelilauta lopulta. Tätäkin toisteltiin kerran jos toisenkin siinä toivossa, että kaivan-raavin-remuutan-hörsyän-käytös alkaisi ajan myötä siistiytymään.


Pelin päätteeksi tyytyväinen voittaja hymyili selätettyään ruotsalaisen pelilaudan 10-0. Ainakin sopivilla palkinnoilla tämä näyttää Borista kiinnostavan, joten ottelut varmaan jatkuvat. Kykyjen lisääntyessä voi sitten siirtyä haastavammille tasoille, mutta toistaiseksi näkyy riittävän yhdenkin namin metsästys hyvin opastettuna.

Ei kommentteja: