torstai 7. lokakuuta 2010

Pusikossa kähisee

Normaali iltaulkoilu keskeytyi heti metsän reunaan, kun Hirmuinen Saalistaja haistoi sieltä jotain ja ryntäsi villisti tutkimaan. Ja mitäs muuta sieltä näin syksyllä olisi voinutkaan löytää kuin kiukkuisen Erinaceus europaeuksen...



Boris ei "valitettavasti" päässyt koestamaan metsästäjäntaitojaan kyseiseen piikkiselkään, mutta äänistä päätellen se oli ehkä turvallisinta: siili nimittäin panssaroitui paikalleen ja päätti ilmeisesti puolustautua kun ei karkuunkaan ehtinyt. Heti kun jotain arveluttavaa tuli lähelle (esimerkiksi kameran salama), se hyppäsi ilmaan ja sähisi vallan vihaisesti.

Koirapojan hermot eivät tietenkään kestäneet tämmöistä jännitystä (omia leluja muistuttava, mutta ELÄVÄ ja kähisevä ja jänskä pieni otus!) ja siitähän piti tietysti muistuttaa omistajaa kunnon mölinällä. Siili jätettiin sitten rauhaan, ja Boris lähti sisälle rauhoittumaan. Piikittelijä näkyi möyrivän samaisessa metsikössä vielä myöhemminkin, eli ilmeisesti se ei kärsinyt tästä tapaamisesta kovin vakavasti.

Ei kommentteja: