maanantai 4. toukokuuta 2009

Vappu oli ja meni, samoin talviturkki

Boriksen vappu meni kohtalaisen rauhallisissa merkeissä, mitä nyt vähän tuli kissalta palautetta kun välillä eksähdettiin väärään huoneeseen..sää oli mukavan lämmin, aurinko paistoi ja pihalla pääsi meuhkaamaan ja leikkimään ja juoksemaan kaikkia pöljiä ihmisiä karkuun, jotka yrittivät turhaan saada kaverin löytämää parhaat päivänsä nähnyttä luuta pois; saatiin se sitten viimein, muutaman uusinnan jälkeen, ja kyllä karvakalloa harmitti.

Vapun jälkeen käytiin taas vaihteeksi rantalenkillä, ja aurinkoisen sään seurauksena päästiin tutustumaan avoimeen meriveteen; jäistä ei ollut näkyvillä kuin aavistus horisontissa.

Aluksi uutta elementtiä piti ihmetellä sopivan välimatkan päästä. Sitten siirryttiin varovasti lähemmäs, häntä hitusen ymmällään, ja viereen päästyä ensin haisteltiin, sitten maisteltiin (pari kulausta, mutta ei maistunut). Seuraava askel oli alkaa koemielessä lorkkia käpälällä, liekö B sitten testannut että saako tähän ihan tosi koskea..vähän päästä oltiinkin nilkkoja myöten vedessä, ja sitten tultiin pois, kyttäillen merelle sen näköisenä kuin siellä jotain olisi.

Ja kunhan meni selkänsä sekunniksi kääntämään, kuului iso molskahdus---Boris otti varaslähdön uimakaudelle ja heitti talviturkkinsa kunnon loikan saattelemana!

Vesi oli vielä vähän turhan kylmää pulikoimiseen, eli poika piti komentaa huvinpidosta pois samantien. Melko ripeästi komento meni perille, vaikka näytti että Boriksen mielestä siellä varmaan olisi vielä hetkosen voinut räpiköidä. Ennen retken jatkumista piti sitten kuivatella lämpimällä kalliolla vähän aikaa, tietysti ravistella turkkia ja kaupan päälle tormuuttaa kameran linssiin niin, että se pääsi putsauksille: "Märkä Kärsä" -tagi, sponsored by Boris, annetaan pyytämättä.

Tulipahan kumminkin nähtyä, ettei peto pelkää vettä, ja muutaman viikon päästä varmaan aletaankin harjoittelemaan uimista ja vesileikkejä enemmän jos vain sää sallii ja pomot tarkenevat itse mennä mukaan. Sitä odotellessa jännitetään parin viikon päässä häämöttävää ensiesiintymistä(/katastrofia) pentunäyttelyssä..

2 kommenttia:

Rita kirjoitti...

Hei taas Oulu!
Reipas velipoika Sindillä:)En ihan usko että Sindi noin helpolla veteen menee, mutta odotellaan kunhan päästään mökkeilemään ja järvelle.
Ehditään vielä ennen näyttelyä nypittäväksi, joten ehkä siskostakin vielä sukeutuu, ainakin ulkonäöllisesti näyttelykoira.
Tapaamista odotellen, Sindi ja kump. ( Huom, Olen sitten kova pussailemaan)

N kirjoitti...

Heippa vaan!

Eiköhän se Sindikin pääse kesällä kokeilemaan uimista. :D Boris otti vähän varaslähdön kesän uimakauteen.

Mekin mennään vielä ennen näyttelyä Anskulle siistittäväksi, että on sitten siisti poika lauantaina.

Nähdään lauantaina ja toivottavasti pikkuiset pärjäävät hyvin näyttelyssä! :) Meillä kyllä on tavoitteena vain saada vähän kokemusta näyttelyistä, ei muuta vielä tässä vaiheessa.